Nya stipendier 2017-09-11

15 SEPT
Ålands kulturstiftelse

Fonden för åländsk medicinsk forskning har till ändamål att understöda medicinsk forskning rörande Ålands folk.
Ålands kulturstiftelse

UU - Nilsson-Aschans släktstip

Stipendium till vid rikets universitet studerande släktingar till bergsrådet J.L. Aschan.
Utlysning Uppsala Universitet

UU - A Rappes stipendiestiftelse

Stipendium till en eller två släktingar på manliga linjen i rätt nedstigande led från donator som studerar vid något av rikets universitet.
UtlysningUppsala Universitet

UU - Knigges resestipendium

För resor inom Sverige till "adjunkt, docent, magister, studerande, som lagt god grund uti den allmänna och enskilda hushållningen med de delar, som härtill höra, botanik, matematik och fysik".
UtlysningUppsala universitet

UU- Alfons Lauris

Stipendium för historisk forskning i vid mening i Lettlands historia efter 1940. Anslag utgår för studier vid bibliotek, arkiv, museér etc, för uppehälle och resor samt för publicering. Kungörs årligen
vid samtliga universitet i Sverige.
Utlysning Uppsala universitet

21 SEPT
Sahlgrenska akademin - Resebidrag

Doktorander antagna till utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin har möjlighet att ansöka om medel för resa och uppehälle (ej kursavgifter) i syfte att genomföra kurser utanför fakulteten.
Akademiliv

29 SEPT
Greta Bergs Minnesstiftelse

Fonden delar bl a ut medel till forskning och utveckling som rör rehabilitering av syn- och/eller hörselskadade.
Utlysning

30 SEPT
Bo Rydins Stiftelse för vetenskaplig forskning

Stiftelsen prioriterar följande områden:  hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter.

• Stipendier för bästa examensarbete
  • Forskningsanslag
  • Resebidrag till doktorander

Svenska Cellulosa Aktiebolaget

1 OKT
The Bertil Edlund Scholarship 2018

The scholarship will allow a young professional to work at the offices of SACC New York for a period of twelve months. An Ideal Applicant Profile:

• A recent graduate of, or a final year business student at, a leading Swedish university
  • Strong interpersonal skills
  • Business-related work experience
  • Strong written and verbal communication skills in both English and Swedish
  • lnternational experience is considered a key qualification

AnnouncementBertil Edlunds Stiftelse

1 OKT
Stiftelsen Karl Staaffs fond för frisinnade ändamål

Ekonomiskt stöd till forskning och skrifter i ämnen av liberalt och frisinnat intresse.
Stiftelsen Karl Staaffs fond

17 NOV
Stockholms Arbetareinstitutsförening - Anton Nyströms stipendium 2018

Stipendiet har till ändamål att främja forskning eller andra slag av fördjupade studier rörande det fria och frivilliga folkbildningsarbetet i Sverige i vid bemärkelse, dess historia och pedagogik, sociologiska perspektiv och folkbildningens insatser inom musik, teater, litteratur,
bibliotek, museer mm liksom dess nordiska och internationella relationer.
UtlysningStockholms Arbetareinstitutsförening

17 NOV
Stockholms Arbetareinstitutsförening - Södermalms Arbetarinstituts stipendier

Två stipendier à 50 000 kronor. Stipendierna är avsedda för stöd till kvalificerade studier kring Stockholm med inriktning på arbetarkultur och folkbildning.
UtlysningStockholms Arbetareinstitutsförening

31 DEC
Kungl och Hvitfeldtska stiftelsen - Doktorandsstipendier 2018/19

Behörig sökande är den studerande som är antagen till doktorandutbildning i ämne organiserat inom de humanistiska eller utbildningsvetenskapliga fakulteterna vid Göteborgs universitet. Stipendiebeloppets storlek är 120 000 kr för ett år (10 000 kr/månad) skattefritt.
UtlysningKungl och Hvitfeldtska stiftelsen

31 DEC
Kungl och Hvitfeldtska stiftelsen - Forskningsprojekt/resor

Stiftelsens styrelse har beslutat utdela högst 1 200 000 kr i stipendier för ovanstående ändamål till doktorander vid Göteborgs Universitet, Chalmers Tekniska Högskola, Högskolan i Halmstad, Högskolan i Borås, Högskolan i Skövde och Högskolan Väst. De doktorander som kan söka årets stipendier skall ha slutbetyg från gymnasium i f .d Göteborgs och Bohus län.
UtlysningKungl och Hvitfeldtska stiftelsen

24 JAN
Riksbankens Jubileumsfond

RJ:s Program, Projekt och Infrastruktur för forskning. RJ stöder forskning inom humaniora och samhällsvetenskap.
Riksbankens Jubileumsfond

stipendier@gu.se