LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Studievägledare

Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution, mitt i staden och mitt i debatten. Vår forskning och utbildning kretsar kring val, demokrati, korruption, styrningsformer, globalisering, miljö och politik samt europafrågor. Institutionen är en internationell forsknings- och utbildningsmiljö där undervisning ges på såväl svenska som engelska. Statsvetenskapliga institutionen är placerad i centrala Göteborg och har runt 140 anställda och ca 1 500 studenter.

Vi söker en studievägledare för ett vikariat på upp till ett år med tillträde 2017-12-01.

Arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga uppdrag är att ge stöd och vägledning till antagna studenter i form av vägledningssamtal, studieplanering och uppföljning. I de arbetsuppgifterna ingår att upprätta individuella studieplaneringar, delta i planerings- och uppföljningsarbete, bereda ärenden för beslut, granska tillgodoräkningar, delta i bedömning av behörigheter och vara samtalspart i studiesociala ärenden. Det ingår också att planera och utarbeta studierelaterad information, säkerställa att samtliga studenter med behov av pedagogiskt stöd får de hjälpmedel de behöver.

Vidare ingår i anställning att ta emot samtal från presumtiva studenter gällande information om institutionens program- och kursutbud, behörighet och förkunskaper samt att delta i olika former av studentrekryterande aktiviteter.

Som studievägledare utgör du ett administrativt stöd till utbildningsansvarig, berörda studierektorer och samarbetar nära med övriga administratörer vid institutionen. Arbetet innebär också att skapa och upprätthålla kontakter inom arbetsområdet både inom och utanför Göteborgs universitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen eller annan adekvat utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha arbetslivserfarenhet av studie- och karriärvägledning gärna ifrån flera olika utbildningsnivåer och kan uppvisa stor skicklighet i att föra denna typ av vägledande samtal. God kännedom om institutionens utbildningsprogram är meriterande liksom kunskap om arbetsmarknadsläget för studenter som har läst dessa ämnen. Tidigare dokumenterad erfarenhet av studievägledararbete inom högskolan och kännedom om universitetets organisation är meriterande. Kunskap om och intresse för frågor rörande funktionsvariationer är önskvärt.

För att lyckas i anställningen krävs att du har en synnerligen god förmåga att skapa förtroendeingivande kontakter och har ett tydligt studentperspektiv. Du är självgående, proaktiv och kan arbeta strukturerat och planera ditt arbete på ett effektivt sätt inför deadlines. Vidare krävs det att du är noggrann och har en mycket god samarbetsförmåga och ett serviceinriktat förhållningsätt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och hur din studievägledarkompetens kompletterar befintlig studievägledarkompetens vid institutionen.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i upp till ett år med placering vid statsvetenskapliga institutionen tillträde 2017-12-01.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Anna-Karin Ingelström, Administrativ chef 031-786 11 90 annakarin.ingelström@gu.se. Har du frågor om rekryterningsprocessen kontaktar du Isabella Zander, Personalhandläggare isabella.zander@gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.